Als Marokkaanse bruid wordt je opgemaakt en gestyleerd door een ziana, een Marokkaanse bruidstyliste -en visagiste. Lijkt simpel maar eigenlijk komt er veel meer bij kijken dan men denkt zoals het verhuren van Marokkaanse bruidsjurken, verstand hebben van specifiek cultuurgebonden outfits zoals de “lebsa Tetouania”, verstand hebben van de verschillende tradities uit verschillende delen van Marokko.

Waar moet je op letten bij keuze?

o   Heeft zij kennis van jouw specifieke tradities

o   Heeft zij foto’s van haar werk?

o   Kan zij verschillende stijlen van make-up aanbrengen?

o   Heeft zij een collectie Marokkaanse bruidsjurken die jij mooi vindt én past?

o   Kan zij verschillende haarstijlen maken?

o   Is zij niet te duur vergeleken met concurrenten?

o   Wordt er een contract ondertekend?

o   Is zij duidelijk en consequent met informatie, afspraken en prijzen?

o   Zit de Henna-avond bij de prijs inbegrepen?

o   Zit een bruidsbank inbegrepen in het pakket?

o   Roddelt zij of praat zij slecht over anderen?

o   Kan zij jou eerlijk adviseren in wat bij jou past?

o   Het allerbelangrijkste punt: voel jij je goed bij haar?

De vragen die hierboven gesteld worden zijn belangrijk, maar jij moet zelf kijken welke factoren het zwaarst voor jou wegen.

De beste ziana van Nederland

Dat is de “million-dollar-question”, er zijn tegenwoordig veel ziana’s te vinden en er komen steeds meer bij maar wie is de beste ziana van Nederland? Eigenlijk is die vraag fout, omdat een ziana meer is dan alleen haar kunstwerk. Stel je voor dat je een supergoede ziana hebt gekozen maar die uiteindelijk vreselijk onaardig tegen jou is of zich niet betrokken gedraagt bij jouw bruiloft…dan heb je een probleem. Een ziana hoort namelijk een goede klik te hebben met jou.

Dit neemt natuurlijk niet weg dat zij jouw geld ook moet waard zijn als het om de outfits, visagie en hairstyling gaat. Stel je komt een ziana tegen die nog net startend is en daardoor nog geen referenties heeft kunnen opbouwen maar wel professioneel is en vriendelijk tegenover jou, dan raad ik je eerder aan om haar bijvoorbeeld om proefsessie te vragen. Op die manier kan jij zelf ervaren hoe zij is en wat zij nou eigenlijk kan. Ben je niet tevreden? Zoek dan gewoon verder, al moet je in een andere stad zoeken zolang jij je niet settelt voor iemand waar jij je niet goed bij voelt.

Heb jij nog tips voor de toekomstige bruidjes? Laat hieronder dan een bericht achter!

Vraag hier direct een offerte aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *