Als je gaat trouwen, wil je dat de bruiloft wordt zoals jij en jouw partner het hebben ingebeeld. Het probleem is echter dat het budget soms beperkt kan zijn en jullie daardoor prioriteiten moeten stellen. Daarbij is het ook belangrijk om jouw verwachtingen en eisen realistisch te houden ten opzichte van jullie budget. Als jullie alles op een rijtje hebben staan, kijken jullie naar datumaantal gasten en catering.

Trouwdatum

De trouwdatum is een van de elementen waarmee bespaard kan worden, mits de juiste dag wordt gekozen. De drukste dagen van de week zijn vrijdag en zaterdag en daarmee gelijk ook de duurste van een trouwlocatie. Dus stel je kiest ervoor om op een maandag of een woensdag te trouwen, dan kan het flink wat geld schelen. Is het voor jou belangrijk dat al je gasten aanwezig zijn op jouw bruiloft en lijkt het weekend je enige optie? Kies dan een nationale feestdag uit waarop vrijwel iedereen vrij is. Bijvoorbeeld tweede paasdag, Hemelvaartsdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag. Behalve de kerstdagen, valt de rest altijd op een vaste dag in de week. Op deze manier kan jij bijvoorbeeld direct €3000,- besparen. Fijn toch?

Aantal gasten

Je hebt nu bespaard met het kiezen van de trouwdatum, maar voordat je overgaat naar de trouwlocatie bekijk dan eerst even hoeveel gasten welkom zijn.  De hoeveelheid gasten die jij uitnodigt is namelijk van belang als jij wil besparen. De reden is namelijk het feit dat jij voor iedere gast betaalt. Dus stel je hebt een catering van €25,- p.p. en nodigt 500 gasten uit, dan kom je uit op €12.500,- voor alleen de catering (inclusief decoratie en bruidstaart in dit geval). Als dit teveel is, dan raad ik het aan om minder gasten uit te nodigen. Zodra de hoeveelheid bekend is, kan een geschikte locatie gezocht worden. Klik hier voor tips voor het opstellen van de gastenlijst.

Catering

Naast de hoeveelheid gasten, bepaalt de kwaliteit en het aantal gerechten ook de prijs van de catering. Dus stel je neemt twee voorgerechten, drie hoofdgerechten en twee toetjes; dan ben je uiteraard duurder uit dan één van ieder. Daarnaast hebben sommige cateraars een zeer hoge kwaliteit en zijn daardoor automatisch duurder dan de cateraar wiens kwaliteit minder maar ook goed genoeg is.

Conclusie: Op deze manier kan een groot deel van de kosten teruggebracht worden en dan is er nog niet eens onderhandeld! Er kan op meerdere elementen bespaard worden en kost het veel tijd om alles uit te zoeken, maar zal het resultaat het zeker waard zijn.

Heb jij nog vragen of tips? Laat hieronder dan een bericht achter of neem gerust contact met ons op!

 

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blog posts? Meld je dan aan voor de blog alerts onderaan deze pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *