De Aurora Borealis, oftewel de Noorderlichten, is een van de meest magische en zeldzame natuurfenomenen van de wereld. Stel je voor dat je tijdens je huwelijksreis onder de noorderlichten de nacht doorbrengt, zou dat niet fantastisch zijn? Nou het hoeft dus geen droom te zijn, want het is echt mogelijk!
In Finland staat het Kakslauttanen Arctic Resort en die bevat glazen iglo’s, houten chalets en combinaties tussen die twee soorten met capaciteiten variërend van twee tot zes personen. In het kader van een magische huwelijksreis bespreek ik in dit artikel alleen de iglo’s en de Queen suite.

Glazen iglo (small)

De small glazen iglo is heel simpel ingedeeld. Het heeft een oppervlakte van 18m2 en het bevat twee éénpersoonsbedden die je naar elkaar kan schuiven, een toilet met wasbak en een jassenrek. Als je wilt douchen kun je gebruik maken van de gezamenlijke doucheruimte buiten de iglo.

Glazen iglo (Medium)

De glazen medium iglo is ook simpel ingedeeld. Het heeft een oppervlakte van 45m2 en het bevat vier éénpersoonsbedden die je naar elkaar kan schuiven, een toilet met wasbak en een eigen douche.

Kelo-glazen iglo

De kelo-glazen iglo is net even anders dan de glazen iglo’s. Het heeft een oppervlakte van 57m2 en biedt wat meer ruimte en kamerfaciliteiten. Deze iglo bestaat voor een deel uit hout en aan de voorkant zit de glazen iglo.
De belangrijkste kamerfaciliteiten zijn uitzicht, terras, vuurhaard, badkamer (met toilet, douche en sauna), dinertafel en 2x tweepersoonsbed (wat de mogelijkheid biedt om bij de haard en/of onder de noorderlichten te slapen als je met z’n tweetjes bent).

Queen suite

De Queen suite is volledig van hout en bevat geen iglo. Het heeft een oppervlakte van 70m2 en bevat een bubbelbad aan de buitenkant, tweepersoonsbed, badkamer en toilet, vuurhaard, keuken met keukengerei en koelkast, eetruimte en kledingkast.

Al deze slaapruimtes zijn mooi en hebben hun specialiteit. Mocht je het overwegen om hier je huwelijksreis of vakantie door te brengen dan kan je hier direct boeken.

Wat valt er allemaal te doen?

Alhoewel je in het Kakslauttanen Resort waarschijnlijk omringd zal zijn door sneeuw, betekent het niet dat er niets te doen valt of dat het niet romantisch is. In tegendeel, er valt genoeg avontuur en romantiek te beleven buiten de noorderlichten om. Hieronder zie je per seizoen welke activiteiten mogelijk zijn.

Zomer

Herfst

Winter

Het weer in Saariselka (Finland)

Average min and max temperatures in Saariselka, Finland

Aanvullende informatie :

  • Droge periodes van december tot en met april.
  • Koudste periode tussen november tot en met maart
  • Februari is het droogst
  • Juli is het natst

Locale keuken

In Finland zijn veel opties aanwezig voor de mensen die halal willen eten. Ieder restaurant biedt de gerechten die ofwel met vis zijn bereid of vegetarische ingrediënten.

Munteenheid

Finland is een Scandinavisch land maar het heeft de Euro als munteenheid. Dus maak je niet druk om het wisselen van geld, want dat is niet nodig.

Conclusie:

Finland (of een ander land in het noorden) is niet het eerste land waar de meeste mensen aan denken voor een huwelijksreis. Maar eerlijk is eerlijk, het is wel heel speciaal en niet iedereen zal dit meemaken. Er is veel te doen en te beleven. Houd je niet van sneeuw en koud? Dan is de zomerperiode ook heel mooi. Wat eten betreft het eten hoef jij je als moslim zijnde niet druk te maken, want er is genoeg vis en groente te verkrijgen.

Klik hier en bekijk de tarieven van de vliegtickets! De juiste bestemming staat al ingesteld, je hoeft alleen maar de datum te kiezen. Wil je ook direct jouw iglo en vervoer boeken? Klik dan hier en kijk lekker rond.

Wil je meer geweldige huwelijksreisbestemmingen ontdekken? Klik dan hier. Heb jij een leuke bestemming die je wilt delen? Laat hieronder dan een bericht achter!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blog posts? Meld je dan aan voor de blog alerts onderaan deze pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *