Entrée

Op een Marokkaanse bruiloft is het moeilijk om honger te lijden, want een Marokkaanse catering biedt vaak een full-option menu met lekkernijen en heerlijke gerechten.

Wanneer je het de zaal binnen komt lopen wordt je waarschijnlijk hartelijk gegroet door mooi geëtaleerde dadels en melk op een tafel. In de vroege avonduren worden er allerlei Marokkaanse koekjes uitgedeeld gecombineerd met Marokkaanse muntthee.

Dit kan gezien worden als een warming-up waarmee men een goede start maakt of als een manier om mensen aan het dansen krijgen door alle suiker die in de thee en koekjes zit.

Daar blijft het dan meestal niet bij, want wanneer die koekjes een beetje “gezakt” zijn, worden er hapjes zoals miniburgers of gepaneerde garnalen geserveerd eventueel in combinatie met vruchtensapjes. Nog meer energie dus.

Hoofdgerechten

Maar de catering is niets zonder al die heerlijke gerechten dus als je denkt dat het nu voorbij is dan heb je het mis. Na de hapjes komen de hoofdgerechten pas.

Het bruidspaar kan ervoor kiezen hoeveel gerechten geserveerd worden en welke gerechten dit worden en die kunnen variëren per bruiloft.

Soms wordt er gekozen voor één gerecht en dessert, maar meestal worden er toch twee gerechten gekozen gevolgd door een dessert.

Zoals ik al zei, het is moeilijk om honger te lijden tijdens een Marokkaanse bruiloft.

Invloed en opties Marokkaanse catering

De gerechten op je bruiloft zullen geheid invloed hebben op de energielevel van jouw gasten. Het is daarom belangrijk om na te denken over de gerechten die jij kiest.

Door voor een kip- en vleesgerecht te kiezen vergroot jij de kans dat de gasten achteraf een inkakker krijgen. Zij zijn dan moe worden terwijl het feest nog niet voorbij is.

Maar lichte gerechten zoals twee salades, vergroten de kans dat jouw gasten zich niet verzadigd voelen. Vooral gecombineerd met al die energie die zij verbranden tijdens het dansen. Alhoewel sommigen er brood bij eten, zal het toch niet op prijs worden gesteld.

Denk ook even terug aan de bruiloften die jij zelf hebt bezocht en het eten dat geserveerd werd. Misschien weet je uit ervaring wat het meest verstandige is.

Goede combinaties van gerechten zijn bijvoorbeeld een keftagerecht (gehakt) met visbestilla zijn, kipbestilla met een salade of harira met couscous.

Denk jij aan een gerecht die jij nooit voorbij hebt zien komen maar wel graag zou willen eten op jouw bruiloft?

Dan raad ik het aan om met je weddingplanner de mogelijkheden te bespreken, ook om miscommunicatie met de cateraar te vermijden.

Neem je geen weddingplanner? Dan kan jij het zelf direct met de catering overleggen. Volg en bekijk ook ons profiel op Instagram en laat je inspireren!

Dessert

Na de hoofdgerechten wordt het dessert geserveerd. Het is mogelijk om voor alleen fruit te kiezen. Dit kan gesneden of ongesneden zijn en het verschil zit dan meestal in de prijs, want ongesneden is goedkoper dan gesneden fruit. Het fruit kan eventueel gecombineerd worden met chocolade, ijs en/of bavarois (pudding).

De mogelijkheden worden meestal door de Marokkaanse catering voorgesteld, want zij vernieuwen hun menu regelmatig. Je kan ook een ander type dessert nemen die bijvoorbeeld niet door de catering kan worden bereid.

Dan maak je een speciale gelegenheid van het dessert en zou je in dat geval op het internet kunnen rondkijken voor andere mogelijkheden zoals een ijscoman die met zijn ijscokar en verse schepijs langskomt.

Je zou ook een koffietruck die verse koffie maakt (ruikt ook heel lekker) kunnen inhuren om je gasten verse koffie te serveren.

Als je ervoor kiest om een dienst in te huren die met een truck of karretje de zaal in moet, bespreek de mogelijkheid van tevoren wel met de zaalverhuurder om eventuele obstakels te vermijden.

Taart

Na het eten en het dessert maakt de bruid uiteindelijk met haar prachtige witte jurk haar laatste entrée.

Tijdens deze gelegenheid wordt een moment genomen om de bruidstaart aan te snijden, waarna deze door de cateraar wordt verdeeld onder de gasten.

Maak je niet druk, er zit wel wat tijd tussen het dessert en de bruidstaart dus het eten heeft de kans om verteerd te worden. Vooral als de gerechten niet te zwaar zijn.

Eten voor het bruidspaar

Ook de bruid en bruidegom moeten eten, alleen wordt hier niet altijd goed over nagedacht. Bedenk wat en waar jullie het willen eten.

Willen jullie met z’n tweetjes een eigen tafel in de zaal op het podium, of op de vloer bij de rest? Misschien willen jullie apart eten waarbij de bruid bij de vrouwen eet en de bruidegom bij de mannen (indien gescheiden).

Als de bruidskamer ruim genoeg is, zou het ook mogelijk moeten zijn om daar met z’n tweetjes een tafel met eten te krijgen.

Wat jullie voorkeur ook is, denk er goed over na en bespreek het met je weddingplanner of als je die niet hebt, met je cateraar.

Conclusie:

Dus het komt erop neer dat het belangrijk is om na te denken over het eten betalen voor ingehuurde diensten, wat jullie willen laten serveren en waar/met wie jullie als bruidspaar willen eten.

Wat zijn jouw ervaringen met het eten op een Marokkaanse bruiloft? Zijn er specifieke gerechten die je zou willen eten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *