Ontstressen na de bruiloft

De meeste verloofde stellen kijken niet alleen uit naar hun bruiloft maar ook naar hun huwelijksreis, misschien wel nog meer dan naar hun bruiloft. Dat is ook best logisch, want dan zijn jullie volledig onafhankelijk van eventuele ouders en andere familieleden en gaan jullie samen de wereld verkennen. Ook begint hier de rust na alle stress van de bruiloft dus daarom verdient een huwelijksreis tijd en aandacht. Om jou op weg te helpen heb ik top 10 huwelijksreizen willekeurig op een rijtje gezet.

 

Montego Bay in Jamaica

Montego Bay is een stad in Jamaica gelegen aan de kustlijn. Wat Montego Bay zo bijzonder maakt is de “Luminous lagoon” met lichtgevende plankton in het water. De stad en de omgeving biedt mogelijkheid voor een zon-zee-strandvakantie, romantische uitjes en spannende activiteiten in de natuur. Wat betreft eten zijn er veel halal opties door het aanbod van vis en vegetarische gerechten

Top 10 huwelijksreizen Emira Weddings Marokkaanse Weddingplanner blog

Sardinië in Italië

Sardinië is een eiland van Italië en is daarmee een stukje paradijs dichtbij huis. Op Sardinië valt veel te doen zoals lekker zonnen aan het strand, het bezoeken van historische plekken, musea, natuurparken en ruïnes. Wat betreft eten kun je denken aan de Italiaanse keuken zoals pasta’s en pizza’s maar ook visgerechten met halalopties ertussen.

Top 10 huwelijksreizen Emira Weddings Marokkaanse Weddingplanner blog Sardinië

Jeju Island in Zuid-Korea

Jeju Island is een eiland gelegen in Zuid-Korea en biedt de mogelijkheid voor een mooie en rustige huwelijksreis. Op Jeju-island zijn er mooie tuinen en parken te bezoeken, musea, bezienswaardige monumenten en natuur. Wat betreft de mogelijkheden voor halal eten, hoef je je hier niet druk te maken. In Zuid-Korea wordt over het algemeen ook veel vis en groente gegeten gecombineerd met rijst en noodles bijvoorbeeld.

Top 10 huwelijksreizen Emira Weddings Marokkaanse Weddingplanner blog Jeju Island

 

Tokyo in Japan

Tokyo is de hoofdstad van Japan en is enorm groot. Het is misschien niet een plek waar men aan denkt bij een huwelijksreis, maar het is zeker de moeite waard. In Tokyo kun je pittoreske wandelgebieden bewandelen, romantische tuinen bezoeken, shoppen en is de cultuur alleen al een bezienswaardigheid. Vooral als je een fan bent van anime en manga is Tokyo een geweldige plek om te bezoeken! De Japanse keuken is meer dan alleen sushi en ramen, het is over het algemeen goed gebalanceerd en biedt veel mogelijkheid voor vis, tofu/tempeh en groenten (genoeg halal dus).

Top 10 huwelijksreizen Emira Weddings Marokkaanse Weddingplanner blog Tokyo

 

Bangkok in Thailand

Bangkok is de hoofdstad van Thailand en is zeer levendig. Er zijn grachtengondels waarin je met z’n tweetjes de boot in kunt stappen netals in venetië of je pakt de tuktuk zoals je misschien in de film “Ip Man” hebt gezien (hopelijk zonder achtervolging). In Thailand is over het algemeen veel natuur aanwezig en ook is de cultuur het waard om zelf mee te maken.Wat betreft eten zijn hier enorm veel opties voor mensen die alleen halal eten, want er zijn veel halalrestaurants en daarnaast staat Bangkok bekend om streetfoodtrucks en exotisch fruit.

Top 10 huwelijksreizen Emira Weddings Marokkaanse Weddingplanner blog Bangkok

 

Andorra la Vella in Andorra

Andorra is een autonoom en belastingvrij staatje tussen Frankrijk en Spanje in en bevindt zich midden in de Pyreneeën. De stad Andorra la Vella is erg levendig en zeer veilig om zelfs laat in de avond te bewandelen. Je kan in de stad lekker winkelen en buiten de stad de natuur opzoeken met een fiets of van de berg af met een tobotronc, kabellift en als je ervan houdt kun je skiën dus veel avontuurlijke activiteiten. Wat betreft halal eten kun je denken aan gerechten uit de Spaanse keuken zoals paëlla met zeevruchten of groenten en andere soorten visgerechten.

Top 10 huwelijksreizen Emira Weddings Marokkaanse Weddingplanner blog Andorra la Vella

 

Uri in Zwitserland

Als je niet van sneeuw houdt dan is Uri nog steeds een optie, want in de zomermaanden is er volop groen. Uri ligt in Zwitserland en is omringd door natuur en hoge bergen. Er zijn mooie wandelpaden te bewandelen met lengtes van tussen de 6 en 66 km (zie hier), dus als jullie weg willen van de bewoonde wereld en lekker willen opladen dan is dit zeker een aanrader! Wat betreft halal eten hoef je ook in Uri je niet druk te maken, want er zijn restaurants met vegetarische, veganistische en visgerechten.

Top 10 huwelijksreizen Emira Weddings Marokkaanse Weddingplanner blog Uri

 

O’ahu in Hawai

O’ahu is één van de eilanden van Hawaii en de hoofdstad Honolulu is hier ook te vinden. Het is bekend als zonvakantie met prachtige stranden en van de serie Hawaii five-0. Daarnaast valt er op O’ahu veel te zien zoals parken, historische monumenten, musea maar je kunt ook activiteiten ondernemen zoals, bergwandelingen maken, duiken, surfen en bergbeklimmen. En dit is nog maar een klein deel van de mogelijkheden. Wat betreft halal eten zit je ook op O’ahu goed met een veel vis, zeevruchten en vegetarische opties maar hier en daar kan je ook een halalrestaurant tegenkomen (met name in Honolulu).

 

Top 10 huwelijksreizen Emira Weddings Marokkaanse Weddingplanner blog Oahu

Curaçao

Curacao is één van de eilanden van de Nederlandse Antillen en is zoals je misschien al verwacht supermooi. Het heeft eigenlijk gewoon alles; zon, turqoise zee, witte strand, tropisch weer én ze spreken er gewoon Nederlands. In Willemstad zijn er kleurrijke huizen te vinden die je aan de Nederlandse architectuur doen denken. Wat betreft halal eten is er volop keus uit vegetarische en visgerechten.

Top 10 huwelijksreizen Emira Weddings Marokkaanse Weddingplanner blog Curcao

 

IJsland

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, is IJsland niet altijd een land vol met sneeuw en ijs zoals Groenland dat wel is (I know, die namen werken verwarrend). IJsland is een eiland voor een deel in de Atlantische oceaan. Het heeft door de aanwezigheid van een vulkaan zwarte stranden en paarden in het wild. Het land biedt geweldige landschappen waar je doorheen kunt wandelen en vergeet niet de Aurora Borealis (noorderlichten) in bepaalde tijden van het jaar. Gletsjers, geisers, oude vulkanen die je van binnen kan bekijken, ijsgrotten, hot springs, bergen, walvissen…dus genoeg te beleven daar! Wat betreft halal eten zijn er ook hier volop vegetarische en visgerechten.

Top 10 huwelijksreizen Emira Weddings Marokkaanse Weddingplanner blog IJsland

 

Als het aan mij ligt zal ik in mijn leven al deze bestemmingen bezoeken, als dat gebeurt zal ik zeker mijn ervaringen delen. Ben je benieuwd naar de ticketprijzen van deze of andere bestemmingen? Klik dan hier en leef je uit! Voor hotelprijzen klik je hier.

Heb je ervaring met één of meerdere van de zojuist genoemde huwelijksreisbestemmingen? Laat hieronder dan een bericht achter!

 


Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogposts? Meld je dan aan voor de blogalerts onderaan deze pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *