Trouwen is iets moois, prijzigs en ook persoonlijks. Als koppel investeer je op meerdere vlakken in een bruiloft en wil je dat alles goed wordt georganiseerd en gaat verlopen. Dit kun je natuurlijk zelf doen met bepaalde takenverdeling tussen familieleden/vriend(inn)en. Dan ben jij de weddingplanner, is je bestie de ceremoniemeester en je zus de gastvrouw. Maar je kan die taken ook gewoon uitbesteden zodat iedereen op je bruiloft volop kan genieten zonder hoofdpijn en paniek. De termen weddingplanner, ceremoniemeester en gastvrouw kunnen je bekend in de oren klinken, maar wat doen zij nou eigenlijk precies? Dat zal ik je in dit artikel even beknopt uitleggen.

Weddingplanner

Een weddingplanner schakel je in zodra je verloofd bent en binnen een jaar gaat trouwen. Diegene huurt in ieder geval op basis van jouw wensen allerlei trouwdiensten in om jouw bruiloft compleet te maken. Daarnaast kan een weddingplanner meer te bieden hebben, maar dat is per bedrijf verschillend.

Ceremoniemeester

Een ceremoniemeester is iemand die op de dag van je bruiloft checkt of alles en iedereen op tijd aanwezig is, lost eventuele problemen op, een emotionele steunpilaar voor het bruidspaar is en volgt het draaiboek. Soms maken ceremoniemeesters ook het draaiboek van tevoren op basis van de informatie die jij geeft. Daarnaast kan jouw weddingplanner toevallig ook gewoon de ceremoniemeester zijn, dan weet diegene dus precies hoe jouw bruiloft hoort te verlopen. Twee vliegen in één klap!

Gastvrouw/-heer

Een gastvrouw/-heer is ook aanwezig op de bruiloft en wordt soms verward met een ceremoniemeester. Maar deze twee diensten verschillen wel degelijk. Een gastvrouw/-heer is iemand die op de bruiloft je gasten ontvangt geeft, jassen aanneemt, hier en daar helpt waar nodig, stoelen aanwijst en soms even de microfoon pakt voor een aankondiging of verhaal. Dus meer iemand met een entertainende rol die een persoonlijke tint geeft aan je bruiloft.

Hopelijk heb je nu een beter beeld van de drie verschillende rollen. Dit is gewoon een algemene beschrijving zodat je weet waarover gesproken wordt. Het kan natuurlijk voorkomen dat bij bepaalde bedrijven of personen de het aanbod overlapt of minder is. 

Emira Weddings

Mocht je op zoek zijn naar een weddingplanner of ceremoniemeester, dan zit je bij Emira Weddings gelijk goed. Wij bieden verschillende pakketten aan die jou en je partner veel uit handen kunnen nemen. Daarnaast adviseren wij jullie zo veel mogelijk op het gebied van creativiteit, schoonheid en veiligheid. 

Zoals je kan lezen op de website zijn wij gespecialiseerd in bruiloften van meerdere culturen zoals Marokkaanse, Turkse, Midden-Oosterse en Westerse. Daarbij staan wij ook open voor bruiloften van andere culturen.  

Klik op deze link voor meer informatie, neem direct contact op via +31628507151 of laat hieronder je telefoonnummer achter dan bellen wij jou terug!

Laat je nummer achter, dan bellen wij jou terug

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *